Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (2023)

Inlägg Visningar: 30,252

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (1)

Annecy, som heter "Alpernas lilla Venedig", är en alpstad inbäddad mellan Annecysjön och de franska Alperna. Mindre än en timme från den schweiziska gränsen verkar denna charmiga stad som en saga. Annecy kan bara beskrivas som en ficka av paradis med sin nyckfulla gamla stad och härliga naturlandskap med sjöar och snötäckta berg. Bedömd som den bästa platsen att bo i Frankrike 2020, skulle jag rekommendera denna livliga, underbara stad till alla. Dess kullerstensgator, pastellbyggnader och sipprande kanaler som slingrar sig genom staden gör Annecy till ett "måste" för alla resenärer. Förlora dig själv bland de slingrande gatorna och gångbroarna, förtrollad av kvintessensen Fransk skönhet vävda bland dess byggnader. Med sin medeltida arkitektur är Annecy en blandning av både gammalt och nytt, och har något för alla. Slott, kullerstenar och ost– vad mer kan man önska sig?

En kort historia

Spår av Annecys historia går tillbaka så långt som 4000 f.Kr., då arkeologer tror att Annecysjöns strand var ockuperad. Dess strategiska läge mellan Genève och Italien uppskattades av de galliska stammarna. Det var ursprungligen en romersk plats, innan den klassificerades som fransk 1860 efter den långa installationen av hertigarna av Savojen. Vräkningen av grevarna av Genève från deras eponymous hem ledde till att de lade sitt fäste i Annecy, och det blev deras hov från 10-talet. Slottet i Annecy är en integrerad del av historien, byggd av grevarna av Genève på 12-talet. Den skadades i en brand innan den restaurerades på 15-talet. Idag är det ett museum och rymmer konst- och historieutställningar.

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (2)

I hjärtat av den gamla staden ligger Palais d'Ile, en igenkännlig egenskap av Annecy byggd vid floden Thiou 1132 och förklarades ett historiskt monument 1900. Ursprungligen utformad för att hysa högklassiga invånare, blev det ett fängelse 1325 tack vare dess taktiska läge, innan det blev ett hem för äldre mellan 1865 och 1880. Idag är det konstgalleri som är öppet för allmänheten. En mer omfattande titt på Annecys historia kan hittas här.

Annecy-sjön

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (4)

En av de största sjöarna i Frankrike och en av de renaste i världen, sjön Annecy bildades av de smältande alpina glaciärerna för över 18,000 XNUMX år sedan. En fristad för både lokalbefolkningen och turister, utsikten över sjön och de snöklädda bergen vid dess kant kommer att ta andan ur dig. Det turkosa vattnet skimrar, kompletterat av de tropiska blommorna som omger det. Paragliders flyter som ballonger över det kristallklara vattnet, medan simmare guppar nedanför.

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (6)

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (8)

Pont Des Amours är järn "älskarens bro" som finns vid sjön. Legenden säger att en kyss som delas på bron kommer att födas livslång kärlek, även om utsikten från denna bro åtminstone får dig att bli kär i Annecy. Bejeweled med älskarnas lås, lovar bron minnen från livet. Titta framåt till den panoramautsikt som erbjuds av sjön och dess bergiga gräns, men glöm inte att se tillbaka! Där hittar du kanalen, snarkar tillbaka mot staden och hem för många förtöjda båtar.

Saker att göra

Exploring

Annecy omfattar allt som är vackert. Älskad för sin idylliska prakt och alpina bakgrund, det finns inget bättre sätt att passera tiden än att bara vandra runt. Ta den franska "flâneur" -personen och vandra mållöst genom de smala gatorna och stentrapporna i denna vackra stad. Förutom att vara pittoresk är Annecy mestadels fotgängare, vilket gör det möjligt för turister att promenera lata genom sina slingrande gator. Inom de gamla arkeiska bågarna finns en rad restauranger, barer, butiker ... det är verkligen Frankrikes dolda pärla. Amble ner Rue de Sainte-Clare, vars medeltida arkader förblir trots tidens test. Alla lägenheter är begränsade med blommiga fönsterluckor som tycktes perfekt förkroppsligar idealismen "Mama Mia". Du kan inte gå fel om du vill välja var du ska äta eller vilket kafé vid vattnet som är det vackraste. Annecys kanaler är fyllda med färg, blommor och det finns inget större sätt att utforska staden än en promenad genom den gamla staden. Snubla över en ny bar eller restaurang, undangömd bakom hörnen. Det är som att gå igenom sidorna i en berättelsebok, och du vill helt enkelt inte att den ska sluta.
Promenera längs floden Thiou tills du befinner dig i Jardins de l'Europe som kan skryta med sjöutsikt och fauna. Varför inte sitta under träden, känna det fläckiga solljuset i ansiktet och titta på vattenvattnet knäppa lata mot stranden? Annecy gör hösten till din favoritmånad. Bergen exploderar med färg, eldig och sätter sjön i glöd. Le Pâquier kan också hittas vid sjön, ett öppet utrymme som sträcker sig över 7 hektar och ger den perfekta picknickdestinationen. Här hittar du en merry-go-round och pop-up-stativ som serverar franska delikatesser designade för att glädja.

stränder

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (10)

Vem skulle ha trott att du kunde sitta på en strand mitt i de franska alperna? Med sommartemperaturer som dansar på högst 30 grader är Annecy både en sommar- och vinterresort. En stranddag är det perfekta sättet att njuta av sommarsolen när den sjunker över sjöbaden i värmen innan du tar ett dopp i det lugnande vattnet i sjön vid en av Annecys många stränder:

• Plage des Marquisats erbjuder en gräsbevuxen bank vördad av både semesterbesökare och lokalbefolkningen.

• Plage d'Imperial är belagd i både gräs och sand, med en entréavgift sommar som kan motiveras av dess vattenrutschkana i sjön och fritidsaktiviteter: bordtennis, volleyboll, studsmattor, galet golf ...

• Plage d'Albigny är den största stranden och har mild sand som sluttar i vattnet.
Diverse bryggor skjuter ut i sjön, lockar simmare och fungerar som populära läsplatser.

Shopping

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (11)


Annecy har en uppsjö av rikedomar eftersom många av dess beståndsdelar arbetar i Genève, där lönen är högre. Det är därför hem till många boutiquer och high fashion. En favoritsysselsättning för mig är att sitta mitt i den arkaiska arkitekturen och titta på människor och observera den ojämförliga franska stilen. Gå över till Rue Carnot för att börja din shoppingresa, tills du befinner dig vid dörrarna till det kommersiella centret och förlorar dig i Sephoras underverk. Trots de lyxiga egenskaperna hos Annecy kan du njuta av det på de mest blygsamma budgetar. Besök hantverksverkstäderna utspridda längs gatorna eller hämta en souvenir i en av de många butikerna som bor i gamla stan.

Äta

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (13)

Det är ingen hemlighet att fransmännen är kända för sina gastronomiska ansträngningar, och Annecy är inget undantag. Dess kullerstensgator är fulla av restauranger, och det råder verkligen ingen brist på ost. En personlig favorit hos mig är den berömda fondueosten - en varm, rejäl kastrull med smält ost där du snurrar en bit färskt franskbröd. Varför inte välja svampfondue och skölja ner den med ett glas rött vin? Ett garanterat framgångsrecept som jag provade på Le Lilas rose under min vistelse. Denna mysiga, traditionella franska restaurang gömd i gamla stan är lätt att missa när du väver dig genom gränderna men är alltid ett värdigt fynd. Ta en glass på Glacier des Alpes, som rankas bland de 10 bästa glassförsäljarna i Frankrike. Även om kön kan vara lång, är den representativ för kvaliteten på sina produkter.

Barer

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (15)


En kväll i Annecy är ofullständig utan en resa till gamla stan. Mellan kanalerna finns många barer, samt restauranger och kaféer som tar på sig dansskorna senare. La Buvette de Marché och Le Munich är sociala knutpunkter i Annecys gamla stad och den perfekta platsen för en vin chaud eller en öl. Med uteservering som sipprar ut på kullerstenen kommer de klassiskt franska barerna i gamla stan att vimla ​​året runt. Finn Kelly's är Annecys bosatta irländska pub som, liksom överallt i världen, lockar högar av turister. Utsmyckad med tegel har den mer en hem-hem-känsla. Även om nattklubbar kan tyckas vara ett minne blott på grund av covid-19, kan Annecy mycket väl återuppliva deras minne med populära klubbar "La Queue du Coq och "Beer O'Clock".

marknader

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (17)


Varje tisdag, fredag ​​och söndag dyker det upp marknader i gamla stan som säljer mat, souvenirer, blommor... de är en trove av fransk godhet och får dig att känna dig som om du är Belle of beauty and the best, hoppar bland rader av färska apelsiner och hjul av ost. Med en gemytlig frankofon atmosfär lockar marknaderna alla slags besökare mellan klockan 7 och 1. På tisdagen säljer marknaderna främst lokala råvaror. Genom att erbjuda ett brett utbud av livsmedel, inklusive de allra bästa ostarna och köttet, frukten, grönsakerna, är det omöjligt att inte njut av stallägarnas vänlighet och deras rikliga prover. Marknaderna är en kulinarisk njutning, och du kommer sannolikt att gå därifrån med påsar med varor. Marknaden expanderar på fredagar och söndagar och säljer textilier, hushållsartiklar och souvenirer. Det är troligt att du kommer att snubbla över några antikviteter! Fängslad av dofter och färger, lyssna på det positiva ljudet av försäljare och lokalbefolkning som byter handel och fördjupa dig i livligheten i Annecys marknadsliv. Du kommer inte ångra det.

sporter

Annecys slående läge mellan Alperna och Annecysjön gör den optimal för vatten-, vinter- och atletiska sporter. Snör på dig skorna (om du inte är i sjön!) och njut av aktiviteterna som erbjuds runt Annecy.

Simning och vattensporter

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (19)

Med ett maximalt djup på 80 meter är det ljumma vattnet i Annecysjön inbjudande. Oavsett om du vill ha ett lugnt stänk eller en seriös simtur är det rätt plats att vara. Om du hellre vill gå på vattnet kan du hyra en paddlebåt eller motorbåt och glida över sjön i din egen takt. Pedalos och kajaker är också mycket populära och är rikliga vid sjön Annecy under sommarmånaderna. Om du känner dig modig, försök paddla ombordstigning! En lokal färja går också vid sjön Annecy, tar dig till olika hamnar över sjön och fungerar som den perfekta dagen ut. Alla vattenaktiviteter finns på http://www.en-lac-annecy.com.

Vandring

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (20)

Annecy är fylld med vandringsleder tack vare sin främsta plats vid foten av Alperna. Den moderna vandraren kan ladda ner appen 'ViAnnecy', vilket föreslår rutter för även de mest oerfarna. La Tournette ger den högsta utsiktspunkten för Annecy-sjön, det tar nästan 7 timmar att slutföra och kräver stegar strödda mot klipporna för att nå toppmötet. Ingen lätt prestation, men verkligen värt. Det är den perfekta platsen för äventyr.
För mer information om Annecys bästa vandringar, besök http://www.activ-annecy.com.

Cykling

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (22)

Stadens motvilja mot bilar gör den idealisk för en cyklist, mogen med cykelvägar. Varför inte cykla runt hela Annecysjön? Den 50 km långa rutten skuggar det gamla järnvägsspåret som förband Annecy till Albertville, som går runt sjöns omkrets och erbjuder underbar utsikt. Avsätt en dag för att slutföra den uppiggande resan eftersom cykeln tar upp till 3.5 timmar utan stopp. Fast du måste naturligtvis stanna till för en förfriskning i Annecys närliggande städer! Det finns flera ställen där du kan hyra en cykel.

skärmflygning

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (24)

Vilket bättre sätt att beundra den hisnande utsikten över Annecy genom att flyga ovanför den? Col de Forclaz är en hotspot för skärmflygning där du kan sväva över sjön Annecy och njuta av de oförglömliga vyerna. Det finns flera företag som erbjuder en skärmflygningsupplevelse, som t.ex Parapente Annecy och Kydo skärmflygning.

Vintersporter

Reseguide: Den vackra gamla stan i Annecy, en dold pärla i Frankrike (25)

Den naturliga skönheten i Annecy och dess omgivningar gör det till ett vinterparadis. Snötäckta berg och branta sluttningar är en lekplats för vintersport. Annecys närhet till Frankrikes mest populära skidorter gör det till en juvel för skidåkare och älskare av vintersport. Skidåkning, snowboard, hundspann ... det finns oändliga möjligheter i bergskedjorna som omger Annecy, med skidhotspots ett stenkast från staden:
• Le Semnoz är den närmaste stationen, som ligger sydväst om Annecy och erbjuder underbar utsikt över Mont Blanc, Haute Savoie och Savoie.
• La Clusaz är en stor utväg mindre än en timme från Annecy och är hem för 210 km pister.
Det är också drygt en timme bort från de stora höjderna som erbjuds av Chamonix, rankad som den 10:e bästa skidorten i världen, samt populära destinationer Val D'Isere och Val Thorens.

En vacker stad av romantik och äventyr, Annecy kan bara beskrivas som utopisk lycka och jag skulle rekommendera alla att gå minst en gång.

Relaterad

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 12/06/2023

Views: 5972

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.